Teambuilding for virksomheder og sportshold

Hos Match Racing Denmark er vi mange virksomheders foretrukne værktøj, når det handler om at samle hold og forbedre præstationer. At sejle en båd er nemlig den optimale samarbejdsøvelse. Det kræver forskellige funktioner som alle skal performe, hvis båden skal sejle optimalt. Vores store sejlbåde er kapsejladsmaskiner, som stiller store krav. 

Når alle er på udebane, som de er på sådan en båd, nedbrydes barierrer og gamle rutiner. Det er altså teambuilding i den reneste form. 

Båden er din virksomhed

I princippet fungerer båden præcist som en virksomhed, med alle de funktioner som kræves for at det kan fungere. Vi har en skipper som skal være dybt koncentreret og tage de endelige beslutninger. Ved siden af skipperen sidder taktikeren, som skal bevare det store overblik og indsamle alle informationer. Foran sidder besætningen, som har forskellige fysiske roller og hvert sit speciale. 

Erfaringerne viser tydeligt, at så snart båden har forladt havnen, stempler alle ind, for at løse opgaven. 

Det kan være svært at finde teambuilding-koncepter, der lever op til og spiller sammen med kravene om reelle forretningsmæssige output. For ofte ender vi med at gå hjem og gøre, som vi plejer - uagtet hvad vi har lært. Sådan er det ikke, når man sejler matchrace. Jeg arbejder med ledelse, strategi og forretningsudvikling og synes, det er spændende at være med til at sætte kursen og arbejde for, at rollerne ombord på båden er fordelt, så den givne opgave løses, og alle kommer sikkert i havn. Det er netop de kompetencer, jeg har fået mulighed for at styrke, når jeg har sejlet matchrace.

Jette Bjerrum, Formand Erhvervskvinder i Aalborg & Head of Business Development, Tracer Pharma ApS

Alle bidrager

Sejlsport er for alle, og denne form for teambuilding er ingen undtagelse. Der er brug for alle hænder på båden, og selv den vandskrække vil føle sig tryg en del af holdet. Det er et vigtigt element at alle deltager aktivt og tager ansvar. 

I sejler båden selv

Der er selvfølgelig en dygtig instruktør med på hver båd, men det er jer der sejler båden. Så snart båden forlader havnen bliver en person sat til at styre. Herefter begynder instruktøren at hjælpe de andre ombord, med at fordele opgaverne. 

 

 

Få et tilbud på dit næste event

Kontakt os på telefon 8818 2288

Eller mail til info@m-r-d.dk